Sykkeltrening – Tips og ressurser

I denne artikkelen om sykkeltrening finner du tips og ressurser om denne treningsformen som stadig blir mer populær. Med sykkeltrening tenker vi på trening for å bli en bedre syklist, for eksempel før du skal sykle Nordsjørittet eller Birken. Men vi tenker også på sykling som mosjon og trening for deg som kun ønsker å holde deg i form og for deg som bruker sykling for å lykkes med slanking.

Intensitet og mengde
Intensitet og mengde er viktige faktorer også i forhold til sykkeltrening og de fleste har nok den oppfatning og trening med sykkel betyr lange treningsøkter og mye mengdetrening. Det stemmer til en viss grad også, men det er mulig å utføre effektive treningsøkter på 30 minutter. Lengre treningsøkter med lavere intensitet er likevel viktig, spesielt dersom du trener med tanke på sykkelritt, langturer eller om du ønsker vektreduksjon. I denne artikkelen om Sykkeltrening kan du lese mer om intensitet og mengde.

Treningsøkter
Det finnes gode muligheter til korte og effektive treningsøkter, men som nevnt er også lengre økter en del av denne treningsformen. Der er imidlertid ikke bare lengden som er viktig og det finnes mange gode muligheter til å tilpasse trening med sykkel til dine ønsker, mål og forutsetninger. Du kan for eksempel vektlegge sykling som gir økt utholdenhet, økt muskelstyrke, som gjør deg til en bedre motbakkesyklist, med er. I denne artikkelen om Sykkeltrening finner du en rekke tips til treningsøkter med forskjellig intensitet, varighet og med forskjellige mål som økt pedalkraft, økt pedalfrekvens, økt utholdenhet, med mer. Treningstips finner du også i artikkelen i artikkelen artikkelen Spinning.

Treningstips 
Uansett om du trener med tanke på årets sykkelferie, med mål om å bli den nye Thor Hushovd, med tanke på Birken, eller for økt fettforbrenning, så er motivasjon viktig. Variasjon er for mange et godt virkemiddel både for å opprettholde motivasjonen og for å oppnå best mulig effekt fra treningen. I artikkelen Trening med sykkel finner du en rekke tips om sykkeltrening. Blant annet kan du lese mer om motivasjon og du finner også tips om uttøying og utstyr. Du finner også tips om hvilken sykkeltype som egner seg til forskjellig trening.

Tips og Ressurser
Vi avslutter denne artikkelen med noe tips om forskjellige ressurser som kan være til hjelp i forhold til sykkeltrening og trening generelt. Ellers tar vi med en liten oppfordring som er at all trening hjelper og at litt kunnskap vil gi deg større utbytte fra din sykkeltrening, uansett hva ditt mål måtte være.

  • Gymgrossisten er nettbutikken som har det aller meste relatert til trening. Her kan du trygt kjøpe ting som treningsklær, helsekost og treningsredskap. Blant annet finner du et stort utvalg innen kategoriene måltidserstatning, fettforbrenning, næringsprodukter som sportsdrikker og næringsbarer, slankedrikker, med mer. Prestasjonsøkende produkter fra Gymgrossisten finner du ved å klikke her
  • Max Caffeine er et ypperlig valg for deg som ønsker mer energi og økt prestasjonsevne. Dette er lovlige og reseptfrie koffeinpiller som nå er tilgjengelige i Norge til kampanje pris. Klikk her for mer informasjon og tilbud på lovlige og effektive koffeinpiller. 
  • Highwhey er en annen nettbutikk som tilbyr deg det meste du behøver til trening. Hovedfokus er sportsernæring/kosttilskudd, styrketrening, treningstilbehør og klær, men du finner mye nyttig også i forhold til sykkeltrening. Pluss for stort og godt utvalg av kosttilskudd, næringsbarer og for gode tilbud på treningsklær. Highwhey sitt gode utvalg av helsekostprodukter som vitamin og mineraltilskudd finner du her
  • Motivasjon, treningstips og regelmessig oppdatering på treningsutstyr, treningsmetoder, med mer får du gjennom å abonnere på treningsmagasinene Iform (for damer) eller Aktiv Trening (for menn). Klikk på linkene for å sjekke de nyeste velkomsttilbudene.
  • Best i Birken - På Sykkel (av Kurt Asle Arvesen og Erik Nordby) er en bok spekket med nyttige tips om sykkeltrening. Sykkelspesifikk treningslære, kosthold og ernæring, sykkelteknikk, med mer er noe av det du kan lese om. Best i Birken - På Sykkel kan du kjøpe fra Bokkilden - 245 kr, fra Tanum - 262 kr, eller fra Capris - 242 kr
  • Best på Sykkel er også et godt valg for deg som ønsker tips om sykkeltrening. Boka inneholder blant annet treningstips og treningsprogrammer for syklister på alle nivåer og Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen er blant forfatterne. Best på sykkel kan du kjøpe fra Capris - 241 kr, fra Bokkilden - 244 kr, eller fra Tanum - 262 kr
  • BodyCare Shop er nettbutikken for deg som ønsker å benytte Herbalife produkter for bedre treningsresultater. Herbalife er muligens meste kjent som slankeprodukter, men du finner en rekke kost og energitilskudd for økt prestasjonsevne. Body Care sine produkter for trening finner du her
  • På Guthy-Renker finner du produkter kjent fra TV-Shop. Her finner du blant annet en rekke populære treningsapparat, som vel og merke ikke alle er direkte relatert til sykkeltrening.