Terrengsykkel fra 10 - 20.000 kroner

I denne artikkelen finner du omtaler av terrengsykler i prisklassen 10 - 20.000 kroner. Å kjøpe sykkel er noe man bør bruke god tid på, spesielt dersom man skal investere en del penger.. Riktig størrelse, samt en modell som samsvarer med din tiltenkte bruk er viktige momenter når du skal kjøpe ny terrengsykkel. En sykkel som får gode omtaler og som holder høy kvalitet er ikke nødvendigvis et godt kjøp. Du bør velge en terrengsykkel som egner seg til din bruk, din kropp, samt til dine ønsker. I menyen finner du artikler med tips om det å kjøpe sykkel, samt om vedlikehold, størrelse og lignende. I artikkelen Terrengsykkel, finner du informasjon om viktige egenskaper ved en terrengsykkel. I artikkelen Kjøpe terrengsykkel finner du informasjon om de forskjellige typer terrengsykkel, samt nyttige tips om valg av sykkel. Vi har i denne artikkelen tatt utgangspunkt i veiledende priser. Prisene vil kunne variere mye fra butikk til butikk. Her kan du gratis sammenligne priser på sykkel. Det er mulig å spare mye penger.

DBS Intruder 02:52 
DBS er noe de fleste forbinder med kvalitet. I denne prisklassen er naturligvis høy kvalitet noe man må kunne forvente og anerkjente sykkelmerker er vanligvis et trygt valg. Felles for Intruder-serien er at man får en terrengsykkel hvor utstyr, design og geometri er tilpasset norske forhold og norske syklister. DBS Intruder 02:52 leveres med ramme i karbon, noe som gir en lett modell på drøye 10 kilo. Videre leveres den med anerkjente Shimano SLX gir, noe som betyr kvalitet. Dempegaffel foran er av typen RST F1rst Air Aluminium, mens hydrauliske skivebremser av typen Avid Elixir 3 Disc sørger for en sykkel med gode bremseegenskaper. Dette er en terrengsykkel som først og fremst kjennetegnes av en lett og stiv ramme med god respons. Til en veiledende pris på om lag 18.000kr får man som forventet en sykkel med kvalitet både i ramme og komponenter. Dette er først og fremst en terrengsykkel for deg som ønsker god fart på stier og i lettere terreng. Alt i alt er dette en sykkel som egner seg godt både til trening og til konkurranser som Birkebeinerrittet.

Scott Spark 35
Dette er en fulldempet terrengsykkel fra den velkjente produsenten Scott. Både ramme og de forskjellige komponentene holder høy kvalitet og dette er rett og slett en meget bra modell. Rammen i karbon er utviklet slik at overrør, styrerør og underrør produseres i ett enkelt steg. Dette gir en ramme med meget god styrke sett i forhold til vekten, som på Scott Spark 35 er drøye 11 kilo. Ellers vil vi trekke frem lock out funksjonen på dempingen. Låsing av dempingen gir en mer allsidig sykkel og denne funksjonen er mer og mer vanlig. Fordelen på denne modellen er at man kan styre lock out funksjonen ved hjelp av en spak på styret. Det gir en sykkel som er meget allsidig, samt enkel og håndtere. Som nevnt holder også øvrige komponenter høy kvalitet, noe Shimano SLX gir er et godt eksempel på. Til en pris på om lag 20.000kr får man den kvaliteten man forventer på en terrengsykkel i denne prisklassen. Kombinert med gode løsninger som nevnt ovenfor er konklusjonen at du får mye for pengene. Alt i alt en terrengsykkel som egner seg spesielt godt til stisykling, men som også fungerer utmerket på grus. En modell som anbefales både til trening, lek og krevende konkurranser.

Hard Rocx Cambrium Carbonium 
En terrengsykkel fra Hard Rocx, en produsent som leverer en rekke sykler av høy kvalitet. Rammen i karbon gir en lett modell og med spesiell vekt på den innvendige finishen har produsenten utviklet en ramme som vil beholde spenst og stivhet over lang tid. Et annet pluss er såkalt intern wireføring, noe som gir et rent design og beskyttelse mot vær, vind, grus og annen skitt. Også dette er en terrengsykkel med gode komponenter. Blant annet kan vi nevne Shimano XT gir, samt Avid hydrauliske skivebremser. I front er modellen utstyrt med låsbar dempegaffel, såkalt lock out funksjon. Veiledende pris er om lag 16.000 kroner, men ved å sammenligne priser kan man spare flere tusenlapper på denne modellen. Alt i alt et greit kjøp for deg som ønsker en “standard” terrengsykkel til bruk på grus og i lettere terreng. En sykkel som egner seg både til trening og konkurranser. 

Nakamura Grade 5.0
Til forskjell fra modellene nevnt ovenfor er dette en terrengsykkel med ramme i aluminium. Det behøver ikke å være noen bakdel og vekten på denne sykkelen er presset ned i imponerende 9,5 kilo. Utstyr/komponenter er stort sett tilsvarende det konkurrentene leverer og dermed har vi også her en terrengsykkel med bra kvalitet. Vi kan nevne Shimano XT gir, Formula Rx hydrauliske skivebremser, samt Manitou R7 dempegaffel med lock out. Både felger og dekk er solide, med en lett vekt som bidrar til en lett sykkel. Alt i alt en bra modell som først og fremst skiller seg ut med lav vekt. Til en veiledende pris på om lag 15.000kr er ikke dette noe dårlig kjøp for deg som ønsker en standard terrengsykkel for bruk på grus og lettere terreng. En terrengsykkel som egner seg både til konkurranse og trening. Nakamura Grade 5.0 egner seg meget godt til sykkelritt som Birken.

Trek Fuel EX 5 
Her har vi en fulldempet modell fra den anerkjente produsenten Trek, en produsent som er artikkelforfatterens favoritt. FUEL EX er en serie med terrengsykler som har vunnet flere tester og kåringer. Trailbike of the year i What Mountainbike og Bikeradar.com bekrefter inntrykket av en sykkel som gir god valuta for pengene. Dette er en terrengsykkel som gjerne kan benyttes på grus, men først og fremst egner den seg ypperlig til stisykling. Veiledende pris er om lag 15.000kr, men den selges til priser under 12.000kr. Selv til full pris anser vi dette som et meget godt kjøp. Alt i alt er dette en terrengsykkel som gir muligheter for å forsøke full demping med høy kvalitet til en svært rimelig pris. Nedenfor finner du en oversikt over utstyr/komponenter (hentet fra trek.no). Vi nevner kort dempesystemet som er meget bra. Spesielt dempingen bak er blant markedets aller beste. En terrengsykkel som anbefales for deg som ønsker full demping, samt en stabil modell som egner seg meget godt i teknisk krevende terreng.

Ramme Alpha Red Aluminum w/ABP, Full Floater, alloy EVO Link, oversized pivot bearings, replaceable derailleur hanger, 120mm travel
Demper RockShox Recon Silver TK w/coil spring, preload, rebound, TurnKey lockout, alloy steerer, 120mm travel
Bakdemper Fox Float RP-2, "trail tuned" w/ProPedal, rebound; 7.0x2.0"
Skiftere SRAM X.5, 9 speed
Framgir SRAM X.5
Bakgir SRAM X.5
Kassett SRAM PG-950 11-34, 9 speed
Bremser Avid Juicy 3 hydraulic disc brakes