Terrengsykler til under 10 000kr

Terrengsykkel er en populær sykkeltype som du finner til svært varierende priser. Utvalget er stort og det kan være vanskelig å finne en sykkel som passer godt til de behov og ønsker man har. Både kroppsvekt, høyde, budsjett og tiltenkt bruk er viktige faktorer når man skal kjøpe sykkel. I artikkelen Terrengsykkel, finner du informasjon om viktige egenskaper ved en terrengsykkel. I artikkelen Kjøpe terrengsykkel finner du informasjon om de forskjellige typer terrengsykkel, samt nyttige tips om valg av sykkel. I denne artikkelen presentere vi forskjellige modeller som koster mindre enn 10 000 kroner. Vi har tatt utgangspunkt i veiledende priser og prisene vil kunne variere mye fra butikk til butikk.

Nakamura Grade 3.0
Dette er en terrengsykkel som egner seg meget godt til trening. Med 11,3 kilo er dette en forholdsvis lett modell som det vil være lett å håndtere også i ulendt terreng. Nakamura 3.0 er en sykkel med stiv aluminiumsramme og stive, sterke hjul, noe som gjør at den fungerer noenlunde greit også på asfalt. Videre har denne modellen Shimano XT 27 gir, samt Shimano hydrauliske skivebremser. Låsbar dempegaffel i front er en fordel, spesielt ved en sykkel som skal benyttes på grus og asfalt. Til en pris rundt 8000 kroner får du en terrengsykkel med god kvalitet som egner seg spesielt godt for deg som ønsker høy fart også under sykling i terreng. Alt i alt en terrengsykkel som gir god valuta for pengene. Av de store kjedene kjenner vi kun til Intersport som forhandler av denne modellen.

DBS Intruder 3.20
DBS betyr kvalitet, noe man også får med denne modellen. Felles for Intruder-serien er at man får terrengsykler hvor utstyr, design og geometri er tilpasset norske forhold og norske syklister. Her tilbyr DBS en terrengsykkel med lett aluminiumsramme som egner seg best til sykling på grus, stier og annet terreng som ikke er alt for krevende. Med såkalt lockout på dempegaffelen er dette en sykkel som også vil fungere god på asfalt. Dersom du ønsker en sykkel til bruk i røft terreng er derimot ikke dette et godt valg. Videre er dette en terrengsykkel utstyrt med hydrauliske skivebremser, samt Shimano Deore gir/girspaker. DBS Intruder 3.20 leveres med 27 gir, noe som er blitt svært vanligl. Til en pris på om lag 9000 kroner leverer DSB en terrengsykkel som holder grei og forventet kvalitet. Et meget godt valg for deg som ønsker en sykkel som både kan benyttes på asfalt, samt i lettere terreng. Her finner du til en hver tid den beste prisen på DBS Intruder 3.20.

Hard Rocx Shock Machine CL Disc
Dette er en rimelig terrengsykkel som likevel holder god kvalitet. Hard Rocx er en anerkjent produsent som leverer mange gode modeller. Denne modellen kjennetegnes av en aluminiumsramme som gir en sykkel med god stivhet og meget god stabilitet. Rammen er overdimensjonert, blant annet for å gi ekstra vridningsstivhet. Hydrauliske skivebremser fra Shimano, samt Shimano Deore gir er en forholdsvis vanlig løsning på en terrengsykkel i denne prisklassen. Legg merke til at denne modellen leveres med 24 gir, noen merkbar effekt vil likevel ikke dette ha. Vekten er om lag 13,5 kilo. Dempegaffel med såkalt lock out gjør dette til en terrengsykkel som også kan benyttes til skole og jobb. Alt i alt en grei modell som først og fremst egner seg til sykling i lettere terreng, samt på grus og eventuelt asfalt. Veiledende pris er om lag 7000 kroner, men ved å sammenligne priser kan du få den ned mot 5000 kroner. Til en slik pris er dette et meget godt kjøp som gir mye for pengene.

Merida Birkebeiner Speed-D
Som navnet tilsier er dette en terrengsykkel med gode allround egenskaper. Meridas lette og stive MATTS TFS ramme gir en solid modell, mens dempegaffel med låsing er viktig for en allround terrengsykkel. Shimano girsystem med Deore og XT sørger for nøyaktig og effektiv giring. Dette er en sykkel med solid gjennomføring og solide komponenter i alle ledd. En allround terrengsykkel er muligens en noe misvisende betegnelse fordi den neppe eksisterer. Stor forskjell i bruksområder og krav til egenskaper gjør at det ikke er mulig å lage en terrengsykkel som egner seg til alle formål. Betegnelsen allround sykkel må dermed tas med en klype salt. Den tilsier imidlertid at dette er en modell med flere bruksområder. Merida Birkebeiner Speed er et godt valg fot deg som ønsker en sykkel som både kan benyttes på asfalt, grus, samt i forholdsvis tøft terreng. En veiledende pris på 10 000 kroner er helt greit for en meget god sykkel. Ved å sammenligne priser kan man spare opp mot 2000 kroner på denne modellen som leveres med 27 gir og veier drøye 12 kilo.

Trek 4300 Disc
Her har vi en rimelig modelle som er blant Treks bestselgere. Aluminiumsrammen sørger for tilfredsstillende stabilitet, mens Promax DSK-907 hydrauliske skivebremser sørger for godkjente bremseegenskaper. Dempegaffelen er utstyrt med muligheter for låsing. Dette er først og fremst en terrengsykkel som egner seg til sykling i lettere terreng. Den fungerer også godt på asfalt og egner seg meget godt til sykling i byer og tettsteder med fortauskanter og andre hindringer. Trek 4300 Disc leveres med 24 gir og girsystemet er av merkene Shimano Altus og Alivio. Dette er et utmerket valg for deg som ønsker en rimelig modell som både skal benyttes på asfalt, grus, samt i skog og mark. Prisen varierer en del, men man kan få tak i denne modellen til under 5000 kroner. Til en slik pris er dette et meget godt kjøp som gir mye for pengene.

Scott Scale 60
Dette er en terrengsykkel hvor geometrien er utformet med tanke på effektiv sykling og god kontroll. En meget solid og stiv aluminiumsramme gir sammen med solide komponenter en sykkel av høy kvalitet. Den solide rammen gjør også dette til en terrengsykkel som egner seg for tyngre syklister. Shimano hydrauliske skivebremser, samt noen av Shimanos bedre girsystem forsterker det gode inntrykket. En solid dempegaffel, med såkalt lock out som kan kontrolleres fra styret, er et annet pluss med Scott Scale 60. Dette er et meget godt valg for deg som ønsker en terrengsykkel som skal benyttes til trening og sykkelritt. Forsøk gjerne denne modellen i Birkebeinerrittet eller lignende konkurranser. Dersom du ønsker å legge litt ekstra penger i en sykkel som skal brukes på grus, asfalt, samt i lettere terreng er også dette et utmerket valg. Til tøft terreng er imidlertid ikke dette en sykkel vi anbefaler. Prisen havner lett i overkant av 10 000 kroner, men vi har likevel valgt å ta med denne modellen i denne oversikten. Det fordi dette er en meget god terrengsykkel som man kan få tak i til under 9000 kroner. Finn beste pris her. Alt i alt er dette en modell som anbefales og som kan konkurrere med mer kostbare modeller.
  


KILDER:
trek.no - hardrocx.no - dbs.no
nakamura.no - merida.no - scott-sports.com