Hybridsykkel - Sykkel til under 6000 kroner

En hybridsykkel kan gjerne få betegnelsen allround sykkel. Ved å benytte egenskaper fra henholdsvis landeveis og terrengsykkelen har man designet en sykkel som dekker flere behov. I artikkelen Hybridsykkel finner du informasjon om denne sykkeltypen. Både kroppsvekt, høyde, budsjett og tiltenkt bruk er viktige faktorer når man skal kjøpe sykkel. I menyen finner du flere artikler med nyttige tips og informasjon. I denne artikkelen finner du omtaler av forskjellige modeller til pris under 6000 kroner. Vi har tatt utgangspunkt i veiledende priser og prisene vil kunne variere mye fra butikk til butikk.

Nakamura Fusion 70 hybridsykkel
Dette er en hybridsykkel med forholdsvis lav vekt. En lett aluminiumsramme, samt lette felger gir en sykkel med vekt på drøye 14 kilo. 27 gir av typen Shimano Deore gir fleksibel og god giring, mens Shimano skivebremser gir en modell med meget gode bremseegneskaper. Modellen markedsføres som den perfekte til og fra jobb sykkel, noe som sier litt om bruksområde. Noe perfekt sykkel er dette ikke, men til pris like under 6000kr får man en hybridsykkel av god kvalitet og gode komponenter, som leveres med skjermer og bagasjebrett. Sterke hjul og en solid og stiv ramme gjør dette til en hybridsykkel som også egner seg for tyngre syklister. Alt i alt er dette et godt kjøp for deg som ønsker en sykkel som hovedsakelig skal benyttes på asfalt og grus.

DBS Logic 304
Her leverer DBS en lett og rimelig modell som holder god kvalitet. Som ved alle DBS sine rammer har også denne hydroformede rør som gir en stiv og lett ramme hvor all kraft i tråkket går ut i hjulene. Dette er ikke en hybridsykkel med mye og kostbart utstyr, noe man heller ikke kan forvente til en så rimelig pris. En rimelig variant av Shimano gir, samt Shimano V-Brems holder grei kvalitet. Denne modellen leveres som flere konkurrenter uten dempegaffel, noe som kan være like greit når det gjelder hybridsykkel. Til en veiledende pris på kr 3999,- får man en grei hybridsykkel som krever forholdsvis lite vedlikehold. Dersom du er ute etter en rimelig sykkel som skal benyttes til jobb, skole, litt trening, eller på skogs og grusstier er dette et godt valg. Ved å sammenligne priser kan du få denne modellen til priser rundt 2500 kroner, noe som gjør dette til et meget godt kjøp. Alt i alt en lett og enkel hybridsykkel som gir mye for pengene.

Everest Explorer
Dette er en modell for deg som ønsker hybridsykkel med dempegaffel. Det gir naturligvis mer komfort, spesielt på grus og skogstier. Med muligheter for låsing av dempegaffelen er dette en fleksibel hybridsykkel. 24 gir av typen Shimano SLX/Alivio sørger for presis giring. V-bremser som denne modellen er utstyr med fungerer greit, men vi foretrekker en modell med skivebremser. En lett aluminiumsramme gir en lett sykkel som er klargjort for montering av eventuelle skjermer og bagasjebrett. Alt i alt en grei modell som også leveres i utgave uten dempegaffel. Til en pris på om lag 5000 kroner får man en helt ok sykkel, men heller ikke noe mer. Først og fremst et alternativ for de som ønsker hybridsykkel med dempegaffel.

Gary Fisher Kaitai 
Dette er modell som virkelig gir valuta for pengene. Ramme i Gold Series aluminium gir en lett sykkel med god holdbarhet, mens dempegaffel med såkalt lockout (låsing) gir en sykkel med god fleksibilitet. Modellen leveres med 24 gir (Shimano) og Tektro V-bremser. Vi foretrekker skivebremser, men det er en smakssak. Som de fleste av sine konkurrenter egner denne modellen seg godt til sykling på asfalt og grus. Dette er imidlertid en hybridsykkel som også egner seg godt i forholdsvis tøft terreng. Med andre ord er dette en virkelig allround sykkel. Til en pris på 4000kr får man svært mye for pengene og her har Gary Fisher truffet midt i blinken. Alt i alt en modell som anbefales for de aller fleste og spesielt for de som ønsker en hybridsykkel med gode terreng-egenskaper.

Merida Crossway Woodland 
En komfortabel hybridsykkel fra Merida som tilfredsstiller de fleste krav til en god sykkel. En forholdsvis lett og solid ramme i aluminium, samt solide felger sørger for en modell med god holdbarhet, mens dempegaffel med låsing gir gode muligheter til å tilpasse den til terreng. Denne modellen leveres med Shimano Acera 24 gir. Videre er dette en hybridsykkel utstyrt med skivebremser, noe som sørger for god bremseeffekt under alle forhold. Til en veiledende pris på om lag 4500kr får man en god hybridsykkel som fungerer bra både på asfalt, samt på grus og skogstier. Ved å sammenligne priser har vi funnet denne modellen til 3500 kroner. Alt i alt en sykkel for deg som synes komfort er viktig og som først og fremst sykler på asfalt og grus.

Scott Sportster P55 
Dette er en modell fra Scott som er designet med tanke på god komfort. Den forholdvis lette aluminiumsrammen gir derfor god klaring til skrittet. Girene er av typene Shimano Acera/Altus, noe som er tilsvarende det mange av konkurrentene benytter. Skivebremser fra Shimano anser vi som et stort pluss på en sykkel. Dette fordi skivebremser i utgangspunktet fungerer utmerket også i dårlig vær. Videre får man en sykkel med jevn og kontrollert bremsing. Dempegaffel med muligheter for låsing er også et pluss som gir en mer fleksibel modell, noe som er mye av hensikten med en hybridsykkel. Til en pris rundt 4500 kroner får du det man kan forvente av en hybridsykkel. Som ved modellen fra Merida er dette et godt valg for deg som foretrekker komfort foran andre egenskaper. Alt i alt er dette et godt kjøp for deg som ønsker en hybridsykkel med demping.


KILDER:
fisherbikes.com - dbs.no – oslosportslager.no
nakamura.no - merida.no - scott-sports.com