Sykkeltur i Valdres

Valdres er et av de områdene i hele Norge som egner seg desidert best til sykling. Et variert og flott landskap byr på flotte muligheter både for familier, samt for deg som er ute etter utfordringer på sykkel. Kort sagt har Valdres mye å tilby deg som syklist.

Beitostølen egner seg ypperlig som base for en sykkelferie i Valdres og omegn. Blant annet er overnattingsmulighetene svært gode og du kan velge mellom Radisson sitt moderne førsteklasses høyfjellshotell, Bergo Hotell med rom og leiligheter i tradisjonell Valdres-stil, samt forskjellige hytter og leiligheter. Servering av mat og drikke tilbys også i et bra utvalg. Kort sagt finner du alt det en sykkelturist har behov for, inkludert en meget bra sportsbutikk som anbefales. 

Sykkelparken lokalisert i slalåmbakkene er et av tilbudene mange velger å benytte seg av. Her kan alle som liker såkalt downhill sykling virkelig boltre seg. En egen løype for de minste gjør at hele familien kan prøve seg her. Både barnesykkel og sykkel til de voksne kan leies fra Intersport Beitostølen.

Sykling for alle
Når det gjelder mulighetene for sykkeltur, så er de usedvanlig gode. Flere hundre kilometer med fjellveier, stier og gamle stølsveier gjør at alt ligger til rette for sykling. Et bra alternativ er en sykkeltur fra Beitostølen til Haugseter. Avstanden er omtrent 25 kilometer og overnatting og/eller et måltid i Haugseter fjellstue er mulig for de som ønsker det. Turen starter med noen kilometer langs veien før man kommer inn på grusvei. Sykling i flott terreng, forbi støler og dyr som vandrer rundt deg er med på å gjør dette til en sykkeltur man vil huske. Ved Haugseter fjellstue er det muligheter for fisking og leie av båt.

Valdres byr på flott natur og flotte muligheter til sykling
Rundt Beitostølen finner du tre merkede sykkelruter på henholdsvis 14, 38 og 62 kilometer. Dermed skulle de aller fleste kunne finne en rute som passer til deres fysiske forutsetninger og deres ønsker. Ellers bør du absolutt få med deg Bygdinvannet og Bitihorn-båten, som er Nord-Europas høyst liggende båtrute. Fra Beitostølen til Bygdin er det en sykkeltur på 16 kilometer langs riksveien. Dersom mindre barn skal være med på sykkeltur ved Bygdin bør du kjøre dette stykket med bil. Det finnes parkeringsmuligheter like ved Bygdin høyfjellshotell. Herfra får dere en fin sykkeltur inn til Bygdisheim hvor dere snur og vender tilbake. Seks kilometer på en fin grusvei langs Bygdinvannet gjør dette til en velegnet sykkeltur for familien og alle andre som ønsker seg en rolig tur i flotte omgivelser.

Norges fineste sykkeltur?
For deg som er ute etter større utfordringer på sykkel byr også Valdres på flotte muligheter. Mjølkevegen fra Vinstra til Gol er kåret til en av Norges beste og fineste sykkelturer. Denne ruten tar deg tett opp mot Jotunheimen, noe som gir en fantastisk utsikt og naturopplevelse. Et vakkert og relativt flatt terreng gjør at man virkelig kan nyte landskapet og alle de værbitte gamle seterbygningene man passerer. Muligheter til blant annet bading og fisking er gode. Selv om du for det meste sykler den 185 kilometer lange strekningen på grusveier, så vil noen områder med sti kunne være krevende i vått vær. En terrengsykkel anbefales derfor til denne turen. Overnattings og serveringsmulighetene er gode, men vær oppmerksom på at noen steder har liten kapasitet og således kan være fullbooket. For deg som trives best i telt er dette så og si en perfekt sykkeltur.

For alle som ønsker en sykkelferie er Valdres et område som anbefales. Om man ønsker en sykkeltur som egner seg for familien, om man ønsker en lengre tur i flott fjellterreng, eller om man søker utfordringer i Beitostølen sykkelpark, så er er forutsetningene for en vellykket ferie de beste. Valdres betyr enkelt og greit svært gode muligheter for fine sykkelopplevelser. Flere turer og mer informasjon finner du på nettsiden valdres.com

Her finner du tips om Sykling i Hemsedal

Valdres og Jotunheimen er perfekt for sykling og sykkelturer