På Sykkeltur i Geilo og omegn

Å dra på sykkeltur er en veldig fin fritidsaktivitet og en populær ferieform. Landskapet rundt oss byr på gode muligheter til å feriere med sykkel, samtidig som stadig flere steder satser på sykkelturisme. Geilo og områdene rundt byr på flotte muligheter for deg som liker sykling. Her finnes det gode muligheter både for sykling med familien og for terrengsykling. Geilolia byr på spennende sykkelopplevelser for alle som ønsker å forsøke såkalt downhill sykling.

Geilo er mest kjent som et vintersportssted, men på sommeren byttes skiene ut med sykkel og opplevelsene står i kø også på denne årstiden. Dersom du planlegger sykkeltur langs den berømte Rallarvegen er Geilo et godt utgangspunkt, men det finnes også mange andre fine muligheter til sykkelturer i området. Godt tilrettelagte grusstier uten biltrafikk gir gode og trygge forhold for familier som skal på sykkeltur. De finnes flere fine turer med varierende lengde og vanskelighetsgrad, slik at alle vil finne en sykkeltur som er tilpasset deres fysiske forutsetninger. 

For familien
Ustedalsfjorden rundt, egner seg for eksempel ypperlig for sykling med barn. Her finner du fiskeplasser, rasteplasser og badestrand i et idyllisk område. Det er omtrent 10 kilometer rundt Ustedalsfjorden og man passerer blant annet Tuftebrua og Fekjo kulturminnepark. Dette er en sykkeltur som absolutt anbefales for familien. Ta med mat, fiskestang, badetøy og nyt turen.

Her kan du lese om sykling i Valdres

Geilo byr på gode muligheter til sykling i flotte omgivelser

En sykkeltur til foten av Hallingskarvet er noe tyngre, men egner seg også for de aller fleste. Målet for turen er Prestholtseter, hvor du får servering. Dette er en sykkeltur som foregår i et virkelig flott fjellterreng. Naturopplevelsene står i kø på denne turen og omtrent 24 kilometer tur/retur er ikke avskrekkende langt.

I Geilo finner du alt det en turist behøver og mer til. Butikker og overnattingsteder, ja egentlig hele stedet er vennlig innstilt ovenfor syklister. Man føler seg komfortabel på sykkel i Geilo. Dette er en ypperlig base for deg som skal på sykkeltur i ferien. En uke eller to i Geilo vil gi deg muligheter til forskjellige opplevelser på sykkel, samtidig som du kan nyte godt av komforten på dette turiststedet. Søk utfordringer i Geilolia, ta med familien på en idyllisk sykkeltur rundt Ustedalsfjorden og utforsk alle de andre mulighetene for sykling som Geilo byr på.

Dersom du er ute spenning på sykkel, så er Geilolia stedet for deg. Her finner du flere stier som er tilrettelagt for downhill sykling. Det finnes ekstreme løyper for den som søker spenning og utfordringer, samt enklere stier beregnet på familier og nybegynnere. Sykkel og nødvendig sikkerhetsutstyr kan du leie fra Geilolia Sommerpark. Du kommer deg enkelt opp bakkene ved å benytte stolheisen. I Bjørneløypa, som er tilrettelagt for familier, finner du grillplass.

Les artiklene planlegging av sykkeltur samt utstyr og klær til sykkelturer for informasjon om hva som er viktig når du skal tilbringe ferien på sykkel. Informasjon om overnatting, transport med mer finner du på geilo.no. Her finner du også flere forslag til områder som egner seg for sykkeltur. Ellers finner du en rekke aktører som selger feriereiser på siden Nettbutikker - Ferie og Reise

Her kan du lese om Sykling langs Rallarvegen

Geilo byr på flotte muligheter til sykketur for hele familien