Terrengsykkel - Tips og Info

En terrengsykkel kjennetegnes først og fremst av brede dekk, dempegaffel, et bredt styregrep, samt lette rammer. Utviklingen av dagens terrengsykler begynte i USA på 70-tallet og siden den gang har utviklingen gått med stormskritt. I dag finnes det et enormt utvalg å velge fra, og mange velger denne sykkeltypen også til vanlig sykkelbruk. Nå skal vi se litt nærmere på hvordan disse syklene er bygget opp, samt hva som kjennetegner en terrengsykkel.

Det finnes forskjellige typer terrengsykler. Sykler med dempegaffel i fronten er dominerende i vårt land. Disse egner seg bra både for den som sjeldent sykler i terrenget, samt for den mer aktive mosjonisten som skal prøve seg på Birkebeinerrittet. Terrengsykler med full demping er designet for de som virkelig er aktive. Disse egner seg godt under tøffe forhold og ikke minst til utfor-sykling i høy hastighet. Stive terrengsykler uten dempere er sjeldne i Norge, dette fordi en hybridsykkel ofte er et bedre alternativ.

Gir og hjul
De fleste terrengsykler har i dag flere tannhjul og mange gir. Du får faktisk slike sykler med langt over 21 mulige gir-kombinasjoner, noe som strengt tatt ikke er nødvendig. Girene på en terrengsykkel skiller seg ut ved at de er designet for lettere tråkk. De letteste girene skal gjøre det mulig å tråkke opp de bratteste skråninger, mens de tyngste girene ikke behøver å være like tunge som på en tradisjonell sykkel. Det er sjeldent du vil ha behov for veldig tunge gir, dette fordi de brede dekkene ikke er designet for stor fart på flate strekninger. I artikkelen om å kjøpe terrengsykkel finner du informasjon om forskjellige sykkeltyper

Hjulene er en viktig del av en terrengsykkel og disse er vanligvis bredere en på andre sykler. Valg av dekk er en avveining mellom ønsket om fart, grep og stabilitet. Bredere dekk gir en sykkel bedre grep og stabilitet, men farten reduseres. Sterkere felger og eiker er en forutsetning for en terrengsykkel som skal tåle tøffe forhold, dette finner du da også på de aller fleste slike sykler. Vær oppmerksom på at dekkene ikke skal ha like stort trykk som ved sykling på asfalt. Lavere dekktrykk gir sammen med de brede og mønstrede dekkene godt grep på de fleste underlag.

Du kan velge mellom mange forskjellige dekktyper til en terrengsykkel. Dekkene vil påvirke sykkelens egenskaper og bør derfor velges med omhu. Lette dekk gjør det enklere å akselerere, endre retning og bremse. Kraftigere dekk vil sjeldnere punktere og de vil gjøre sykkelen mer stabil. Bredere dekk gir som nevnt bedre støtte, grep og stabilitet, mens smalere dekk gir bedre fart.

Rammen på terrengsykkel
Rammen er viktig på alle sykler og valget er en avveining mellom pris, kvalitet og egenskaper. Stål gir solide rammer med god holdbarhet. Den høye vekten og problemer med rust gjør den imidlertid ikke videre populær til en terrengsykkel. Aluminium og karbon er lettere og ruster sjeldent. Disse sykkelrammene er solide men over tid vil de kunne gi etter for gjentatte belastninger, spesielt fra tunge syklister. Titan gir de desidert beste rammene for en terrengsykkel. Lette, solide og slitesterke rammer som aldri ruster er noe alle ønsker seg. Dessverre er slike rammer kostbare.

Formen på rammene er noe du bør være oppmerksom på ved en terrengsykkel. Runde rammer som er formet som et rør vil være like sterke i alle retninger, noe som ikke er nødvendig. En ramme som er mer rektangulær vil gi mer styrke i opp-ned retningen, noe som vil være å foretrekke på de fleste sykler.

Demping
På en terrengsykkel vil det vanligvis være en eller to støtdempere. Disse absorberer små støt, noe som gjør sykkelopplevelsen mer behagelig. Det viktigste med velfungerende støtdempere er likevel at de lar dekkene ha bedre kontakt med bakken, noe som gir bedre kontroll og stabilitet. Ved hopp og store ujevnheter vil støtdemperne absorbere noe av støtet for syklisten. Det vanligste er terrengsykler med en støtdemper som er plassert ved det fremste hjulet. en mer kostbar sykkel designet for ekstreme forhold har ofte to støtdempere.

Sittestillingen er viktig på alle sykler. En terrengsykkel er designet slik at man kan sitte forholdsvis oppreist. Dette gir bedre kontroll over sykkelen samt over terrenget man sykler i. Aerodynamiske stillinger er ikke spesielt viktig når du sykler i terrenget. Da er det evnen til å kontrollere sykkelen og underlaget som er viktig, noe som er årsaken til denne sittestillingen.

Da skulle den viktigste informasjonen om slike sykler være på plass. Dersom du skal kjøpe deg terrengsykkel bør du legge i litt penger, gjerne mer enn 6000 kroner. Sjekk priser på aktuelle sykler før du bestemmer deg, det kan være mye penger å spare. Dersom du hovedsakelig planlegger å bruke din sykkel på asfalt og grus, bør du vurdere å kjøpe et ekstra sett med smalere dekk. Da vil du kunne oppnå god fart, slik at din terrengsykkel også vil egne seg som fremkomstmiddel.

Mer om sykkel og sykling
Nyttig om Barnesykler
Om vedlikehold av sykkelkjede
Alt om Sykkelferie
Informasjon om racersykkel

Terrengsykkel fra Scott med demping i front
Scott terrengsykkel med demping i front